{Advertisements}

{Advertisements}

Author Topic: Opmerkelijke Nieuwsberichten  (Read 8783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

7

  • Guest
Opmerkelijke Nieuwsberichten
« on: September 22, 2009, 01:26:28 PM »
Plaats hier alle opmerkelijke nieuwsberichten
« Last Edit: September 24, 2009, 11:46:26 PM by 7 »

Offline Admin

  • Administrator
  • Gifte​d Poster
  • *
  • Posts: 5587
  • Gender: Female
  • Admin
    • www.buriramexpats.com
Re: opmerkelijke nieuwsberichten
« Reply #1 on: September 22, 2009, 01:45:50 PM »
dus wat is het nieuws?
 character5

7

  • Guest
mens onsterfelijk over 20 jaar
« Reply #2 on: September 24, 2009, 11:04:54 PM »
Wetenschapper: mens onsterfelijk over 20 jaar

Het duurt nog een jaar of twintig, maar dan hoeven mensen niet meer dood te gaan. Met die opmerkelijke voorspelling komt superwetenschapper Ray Kurzweil.

Het duurt nog een jaar of twintig, maar dan hoeven mensen niet meer dood te gaan. Met die opmerkelijke voorspelling komt superwetenschapper Ray Kurzweil. Het gebeurt niet vaak dat een wetenschapper een wilde voorspelling doet. De meeste onderzoekers houden graag een slag om de arm als het om de toekomst gaat: misschien gebeurt er dit, misschien gebeurt er dat. Maar Ray Kurzweil is geen typische wetenschapper. De 61-jarige specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie laat zich vaak uit over de stand van de wetenschap. Vandaag komt hij met een voorspelling die op zijn minst opmerkelijk genoemd kan worden: we zijn bijna achter het geheim van eeuwig leven. Straks hoeven we niet meer dood te gaan. Minstens zo bijzonder is het medium dat hij heeft gekozen voor zijn kijkje in de toekomst, de Britse schandaalkrant The Sun. Volgens Kurzweil is de wetenschap zo goed geworden in het namaken van ingewanden, dat we ze in de toekomst makkelijk kunnen vervangen door kunstmatige exemplaren. Bovendien verwacht hij veel van nanotechnologie. Die kan op celniveau het menselijk lichaam repareren. Daardoor hoeven mensen niet meer te verouderen. Zo houdt het menselijk lijf op sterfelijk te zijn. Als een andere wetenschapper zoiets zou zeggen, dan was het maar een wilde gok. Maar Kurzweil wordt in de hele academische wereld gerespecteerd. Hij wordt gezien als zeer hoogbegaafd, de opvolger van Einstein en Edisson. Hij heeft een waslijst aan (ere)doctoraten en wetenschappelijke onderscheidingen. Zou deze ’superwetenschapper’ gelijk hebben? Wie het weet, mag uiteraard onder het artikel reageren! Geen goed nieuws voor begravenisondernemers. Foto: Tony the Misfit


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:36:27 PM by 7 »

7

  • Guest
Zeppelin tegen de Taliban
« Reply #3 on: September 24, 2009, 11:07:03 PM »
Zeppelin tegen de Taliban
De Amerikanen gaan een ouderwetse uitvinding inzetten tegen een ouderwetse vijand.
De Taliban krijgen te maken met een Zeppelin.

De Amerikanen gaan een ouderwetse uitvinding inzetten tegen een ouderwetse vijand. De Taliban krijgen te maken met een Zeppelin. Officieel heet het ding de The Long Endurance Multi-Intelligence Vehicle (LEMV), maar in het Amerikaanse leger noemen ze hem eenvoudig ‘the blimp’. Het gaat om een gigantische zeppelin die de Amerikanen willen gebruiken om de Taliban eens en voor altijd te overwinnen.

Het ding is meer dan tachtig meter lang en hij zit tjokvol spionagespullen. De LEMV gaat op een kilometer of zeven hoogte boven Afghanistan hangen om het gekrioel beneden zich in de gaten te houden. De grote vraag is natuurlijk of de LEMV hoog genoeg hangt om niet beschoten te worden. Aangezien de Taliban met hun raketten niet hoger komt dan een kilometer of twee, lijkt dat geen probleem. De LEMV moet in 2011 boven Afghanistan vliegen. De LEMV. Afbeelding: Lockheed Martin.


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:36:47 PM by 7 »

7

  • Guest
Vliegen als een sardientje in blik
« Reply #4 on: September 24, 2009, 11:11:46 PM »
Vliegen als een sardientje in blik
Luchtvaartmaatschappijen willen zo veel mogelijk passagiers in een vliegtuig proppen. Daarvoor is nu een nieuwe methode: het sardienblikjeontwerp.

Luchtvaartmaatschappijen willen zo veel mogelijk passagiers in een vliegtuig proppen. Daarvoor is nu een nieuwe methode: het sardienblikjeontwerp. De Britse onderneming Design Q heeft een nieuwe cabine voor korte-afstandsvluchten ontworpen waarbij de passagiers rug tegen rug en knie tegen knie in de lengte van het toestel zitten. Daarmee krijgt een maatschappij vijftig procent meer passagiers aan boord Het omstreden ontwerp is bedoeld om ruimte te besparen en geld en zag 50 procent meer passagiers verpakt op elk vlak. Howard Guy, directeur van Design Q, erkent dat sommige mensen niet blij zijn met het plan, maar denkt dat de lagere ticketprijzen ruimschoots opwegen tegen het ongemak. Hij rekent dat zijn ontwerp dertig procent lagere kosten per stoel oplevert. Voor vluchten onder twee uur zou dat voor veel mensen belangrijker zijn dan lekker zitten. Foto: Design Q


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:37:05 PM by 7 »

7

  • Guest
geld tellen
« Reply #5 on: September 24, 2009, 11:15:02 PM »
Najaarsblues? Beetje depri? Ga geld tellen. Daar wordt een mens heel gelukkig van, zelfs als het van een ander is.

Bankiers doen het soms nog wel eens; voor caissières in de supermarkt is het vaste prik; Dagobert Duck heeft er zijn hobby van gemaakt: geld tellen. Volgens nieuw Chinees onderzoek wordt je er dolblij van.

De Chinezen, verbonden aan de Sun Yet-Sen universiteit in Guangzhou in China, namen twee groepen proefpersonen. De ene groep moest tachtig biljetten van honderd dollar tellen, de tweede groep kreeg blanco stukjes papier. Daarna werden beide groepen aan een videospelletje gezet.

Dat spelletje was zo gemaakt, dat sommige spelers halverwege ineens op een zeer irritante manier verliezen. Van deze mensen werd het stressgehalte gemeten. De verliezers die daarvoor geld hadden geteld kon het niet zo veel schelen, terwijl de verliezers die zich met blanco papier hadden beziggehouden zeer gefrustreerd waren.

Het experiment werd met nieuwe proefpersonen herhaald. Zij moesten geen videospelletje spelen, maar na het tellen van geld of papier hun vingers in heet water stoppen. De proefpersonen die geld hadden geteld, voelden daarbij minder pijn dan de mensen die stukjes papier door hun vingers hadden laten gaan.

Met dit experiment tonen de Chinezen aan dat de perceptie van pijn erg afhankelijk is van onze psychische gesteldheid. Waarom geld zo inwerkt op ons brein is echter nog een raadsel. Het heeft waarschijnlijk te maken met de mogelijkheden die een goed gevulde portemonnee ons biedt.

De onderzoeksleider heeft al wel toepassingen bedacht voor zijn studie. Wie gaat solliciteren of op de versiertoer wil, doet er goed aan flink te pinnen en daarna de briefjes eindeloos te tellen.


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:37:28 PM by 7 »

7

  • Guest
Blanke en blonde mensen
« Reply #6 on: September 24, 2009, 11:18:46 PM »
Blanke en blonde mensen zijn pas zeer recent op de wereld gekomen. Dat beweert een Noors wetenschapsteam.

In Egypte bouwden ze de piramides, in zuidelijk Engeland werden een paar zware stenen in een cirkel gezet bij wat later het plaatsje Stonehenge zou worden. En in Scandinavië en noordelijk Duitsland begonnen ineens kinderen geboren te worden met een witte huid en blond haar.

Zo ongeveer ziet de geschiedenis van het derde millennium voor Christus er uit, althans, volgens onderzoekers van de universiteit van Oslo in Noorwegen. Zij geloven dat het ‘noordelijke type’ (blond haar, blauwe ogen, lichte huid) pas 5000 jaar geleden is begonnen te ontstaan. De oorzaak is een verandering van dieet van de mensen in noordelijk Europa, waardoor er een vitamine-D tekort ontstond.

Inwoners van Noorwegen, Zweden en Denemarken gingen ineens minder vis eten en legden zich toe op het verbouwen van voedsel en het eten van vlees. Daardoor kregen ze te weinig voedingsstoffen binnen, waaronder vitamine-D. Als reactie daarop werd hun huid lichter. Dat klinkt logisch, hoe lichter een huid is, hoe beter het vitamine-D uit zonlicht kan opnemen.

Door een lichtere kleur aan te nemen, kregen de Scandinaviërs weer genoeg vitamines binnen. Door evolutie kregen ze steeds minder pigment in hun huid en haar, tot ze compleet blond waren.


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:38:04 PM by 7 »

7

  • Guest
Lujo de nieuwste dodelijke griepvariant
« Reply #7 on: September 24, 2009, 11:20:54 PM »
Vergeet de Mexicaanse griep, vergeet Ebola. Lujo heet de nieuwste dodelijke griepvariant.

De ziekte grijpt steeds verder om zich heen. Amerikaanse onderzoekers zijn de nieuwe variant van de griep op het spoor gekomen in Zambia (Afrika). Daar werden vijf zwaar zieke mensen gerapporteerd. Aanvankelijk dacht men dat het ebola was, maar onderzoek wijst uit dat het om een nieuwe, zeer dodelijke variant van de griep gaat.

Ook in Zuid Afrika zijn inmiddels mensen ziek geworden. In totaal zijn waarschijnlijk vier mensen dood.

Lujo is genoemd naar de steden Lusaka en Johannesburg, waar slachtoffers zijn gevallen. Oorzaak is waarschijnlijk contact tussen mensen en ratten. Amerikaanse onderzoekers denken dat de uitwerpselen van ratten een ziekteverwekker in zich dragen.

Er wordt nu koortsachtig gezocht naar een medicijn. Voorlopig zijn de resultaten met een bekende griepremmer bemoedigend, maar aangezien de ziekte snel om zich heengrijpt, vrezen doktoren dat hulp voor sommige mensen te laat komt.


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:38:45 PM by 7 »

7

  • Guest
eindeloos zuipen
« Reply #8 on: September 24, 2009, 11:22:56 PM »
Mijn vrienden kunnen eindeloos zuipen, maar ik wordt snel dronken. Hoe kan dat? Katinka van H.

Sommige mensen hebben het, sommigen niet: het happy-hour-gen. Ben je in het bezit van dit stukje erfelijke code, dan stap je na een avondje in de kroeg weer fris je bed uit. Je genen onderdrukken de kater. Heb je het niet, zet dan de aspirine maar vast klaar.

Het gen zorgt ervoor dat iemand een tolerantie opbouwt voor alcohol. Daardoor heb je steeds meer alcohol nodig om dronken te worden. Amerikaanse en Duitse onderzoekers ontdekten dat mensen die het gen niet hebben, altijd na een bepaald aantal glazen dronken zijn en de volgende ochtend een monumentale kater hebben.

Als experiment werden genetisch gemodificeerde fruitvliegjes blootgesteld aan alcoholdampen. De fruitvliegjes mét het gen werden weliswaar dronken, maar ze herstelden binnen een half uur. Fruitvliegjes zonder het gen hadden veel langer nodig. Over hun hoofdpijn is niets bekend.

Volgens de onderzoekers is dit een belangrijke doorbraak bij het zoeken naar een medicijn tegen alcoholisme. De theorie is dat vooral mensen zonder het gen vatbaar zijn voor die aandoening


[attachment deleted by admin]
« Last Edit: September 24, 2009, 11:39:05 PM by 7 »

7

  • Guest
Schennispleger hard aangepakt
« Reply #9 on: September 24, 2009, 11:51:26 PM »
Schennispleger hard aangepakt

EDE - Een 54-jarige inwoonster van Ede heeft dinsdagavond een onbekende schennispleger hard en pijnlijk aangepakt, zo meldde een woordvoerder van de politie.

De vrouw zag in de avonduren een ontblote penis door haar brievenbus steken. Ze bedacht zich geen moment, haalde een ijzeren staaf en sloeg daarmee op het mannelijk lid. Ze hoorde een harde gil. Toen ze deur open deed, zag ze nog net een ongeveer 30-jarige man weghollen. De vrouw achtervolgde de man nog, maar hij wist te ontkomen.


[attachment deleted by admin]

7

  • Guest
Re: Opmerkelijke Nieuwsberichten
« Reply #10 on: September 24, 2009, 11:55:07 PM »
Vrouw op reis met hoofd in haar koffer
 
MIAMI - Een Haïtiaanse vrouw is vrijdag aangeklaagd voor het reizen met een menselijk hoofd in haar koffer. Donderdag werd zij op het vliegveld van Miami aangehouden omdat ze niet bij de douane had opgegeven dat ze het hoofd invoerde.
De Amerikaanse autoriteiten stellen dat het uitzonderlijke transport gevaarlijk is. Er is nog 'organisch materiaal' op de schedel aanwezig.
Voodoo
De vrouw kreeg het hoofd van een Haïtiaan als attribuut voor haar voodoogeloof. Het moest haar ook beschermen tegen duivelse geesten. Het beschermde echter niet tegen de douane in Miami. Ze kan maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen.

[attachment deleted by admin]

Offline bartomeer

  • Contributor with future
  • *
  • Posts: 60
  • Gender: Male
Re: Opmerkelijke Nieuwsberichten
« Reply #11 on: October 13, 2009, 07:36:09 PM »
Wielrenner Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden. De renner werd dood aangetroffen in een hotel in de Senegalese badplaats Saly, waar hij op vakantie was. Een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade gaat vandaag ter plaatse. Naast het bed van VDB zijn volgens de gezaghebbende Franse sportkrant L'Equipe insuline, Stilnoct (een slaapmiddel) en Xanax (tegen angstaanvallen) gevonden. VDB zou bezweken zijn aan de gevolgen van een longembolie, een bloedklonter in de longen. Zijn familie vraagt dat er een autopsie uitgevoerd wordt. Vandenbroucke werd op 6 november 1974 geboren in Moeskroen. Hij laat twee dochters na.

Insuline
Insuline wordt onder de sportende medemens steeds vaker als doping misbruikt. Insuline is essentieel voor mensen met suikerziekte (zij missen dit hormoon), maar kan voor gezonde mensen erg schadelijke gevolgen hebben. Wielrenners gebruiken het onder meer om de circulatie van groeihormonen te stimuleren, waardoor hun spiermassa groeit.

Hypo
Omdat een gezond iemand precies zoveel insuline produceert als het menselijk lichaam nodig heeft, is het toedienen van extra insuline gevaarlijk. Een overschot aan insuline zorgt immers voor een daling van de bloedsuiker. De hierdoor optredende hypo kan in het ergste geval tot de dood leiden.

Hersenbeschadiging
"Er zijn inmiddels heel wat gevallen bekend van wielrenners met hersenbeschadigingen ten gevolge van insuline", verklaarde Harm Kuipers, ex-wereldkampioen schaatsen en hoogleraar bewegingsfysiologie in Maastricht, aan het weekblad Elsevier.

In eerste instantie grepen vooral bodybuilders naar insuline, maar sinds een tiental jaar wordt het veel gebruikt in andere sporten. De Italiaanse politie vond al in de Giro van 2001 insuline in de hotelkamer van Marco Pantani. De Tourwinnaar van 2007 en 2009, de Spanjaard Alberto Contador, werd ook al beschuldigd van insulinegebruik.

Longembolie
Een longembolie is een afsluiting van een longslagader, waardoor het longweefsel niet of slechts gedeeltelijk van bloed kan worden voorzien. Een longembolie wordt meestal veroorzaakt doordat in grote aders in het bovenbeen of in het bekken trombose ontstaat. De stolsels kunnen losschieten en dan via het hart de longen bereiken.

Telefoon Fabio Polazzi
Om half tien maandagavond kreeg Franks mama Chantal Vanruymbeke de fatale oproep van Franks maatje Fabio Polazzi. VDB had zondagmiddag nog de vlucht naar Dakar genomen, waar hij in een luxehotel een tiendaagse rustvakantie zou doorbrengen. Hij had zijn leven eindelijk terug op de rails. Intussen ging hij ook op zoek naar een nieuwe wielerploeg.

Aldo Sassi
Er waren wat gesprekken met Landbouwkrediet-Colnago, maar echt concreet werd dat nooit. VDB hoopte dat hij een deal kon maken met Mauro Gianetti, de manager van ProTour-team Fuji-Servetto. Er was ook het hernieuwde contact met zijn vroegere trainer Aldo Sassi, de Italiaan die onder meer Ivan Basso en wereldkampioen Cadel Evans onder zijn hoede heeft. Samen zouden ze weer werken aan een nieuwe carrière. "Klassiekers winnen? Zeg nooit nooit", zei Sassi onomwonden. Daarvoor moest VDB wel zijn bloedwaarden online zetten én een ploeg op de kop tikken. Zover kwam het echter niet.

Groot talent
Vandenbroucke was één van de grootste talenten van de Belgische wielersport. Hij was Belgisch kampioen bij de nieuwelingen (1991) en de junioren (1992). In 1995 won hij Parijs-Brussel, in 1996 de Ronde van Oostenrijk en de Scheldeprijs, in 1997 de Ronde van Luxemburg, in 1998 Gent-Wevelgem en Parijs-Nice, in 1999 de Omloop Het Volk, Luik-Bastenaken-Luik en twee etappes in de Ronde van Spanje. Nadien ging het met zijn carrière bergaf

 

Search Option


Advanced Search
Recent Posts
Re: Golf Clubs by Mod
March 23, 2024, 12:46:14 AM

Golf Clubs by andy
March 22, 2024, 03:24:32 AM

Re: Yamaha XSR for sale by finnomick
March 10, 2024, 05:30:21 PM

Re: Yamaha XSR for sale by Mod
March 06, 2024, 02:03:52 PM

Yamaha XSR for sale by finnomick
March 03, 2024, 07:53:28 PM

Re: House for sale Lamplaimat by Wayne from Aus
March 03, 2024, 05:27:57 AM

Re: Visa PRoblem by Gerry
February 24, 2024, 11:47:56 PM

Re: Visa PRoblem by andy
February 24, 2024, 09:37:39 PM

Re: Visa PRoblem by Gerry
February 24, 2024, 06:36:43 PM

Visa PRoblem by andy
February 23, 2024, 04:49:29 AM

Todays Birthdays
Powered by EzPortal